Big2

Big2

Twan van Steenhoven, beter bekend als Big2, vormt samen met Willem het bekende rappersduo The Opposites. Naast dat hij vrijwel alle beats van The Opposites voor zijn rekening neemt, produceert hij in 2008 ook nog eens bijna alle tracks op het Rock & Roll-album van Dio, inclusief de hit 'Tijdmachine'. Tevens verschijnt in 2008 de 'Op Volle Toeren Mixtape', ter ondersteuning van de gelijknamige tour waarmee The Opposites, Dio en Flinke Namen door het land trekken. En in datzelfde jaar sleept het duo ook nog eens een Zilveren Harp binnen, een aanmoedigingsprijs voor muzikaal talent.

Maar ook kleine jongens worden groot. Na het album 'Begin Twintig' van The Opposites besloten beide leden individueel verder te gaan op de dubbel-cd's 'Succes' door Willem en 'Ik Ben Twan' door Big2. Initieel omdat Big2 op vakantie was en Willem daardoor niet kon opnemen. Twan kon zijn persoonlijkste muziek niet altijd kwijt op platen van The Opposites, hij deelde immers de microfoon met Willem en kon niet bij wijze van spreken een heel nummer uit zijn muzikale dagboek voordragen.

Nummers over zijn familie, vrouwen, stukgelopen relaties, de scheiding van zijn ouders: alles wat niet op een album van The Opposites paste werd verzameld en samen met een aantal vrolijke uitzonderingen geplaatst op het 'Ik Ben Twan' album. Één van deze vrolijkere nummers is 'Broodje Bakpao' ft. Gers en Sef, een mix tussen hiphop en happy harcore die als soundtrack diende voor de populaire comedysketchshow 'New Kids' op Comedy Central.

The Opposites zijn tot op de dag van vandaag een duo, maar Big2 heeft zich ook als soloartiest en producer gevestigd.