Drs. P

Drs. P

Samen met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar heeft Top Notch het volledige oeuvre van Drs. P uitgegeven. Compilé complé bestaat uit een boek en acht cd's met bijna 200 liedjes.

Vic van de Reijt heeft de selectie van deze set op zijn naam staan. Hij verzamelde alle studio-opnamen, vanaf de eerste plaatopname uit 1955 in Jakarta, en voegde daar een cd vol curiositeiten aan toe. De titel Compilé complé is een verwijzing naar de in 1992 verschenen dubbel-cd, met daarop 50 tracks.

Drs. P Compilé Complé werd gepresenteerd in De Kleine Komedie te Amsterdam. Tijdens deze avond zongen artiesten als Pepijn Lanen (De Jeugd Van Tegenwoordig), Herman Finkers, Erik van Muiswinkel, Mylou Frencken, Lucky Fonz III, Gerard Cox en Roosbeef liedjes van Drs. P.

De nummers van Drs. P (een pseudoniem van Heinz Polzer) zijn moderne klassiekers, vol met spitsvondige woordgrappen. Hits van de inmiddels 92-jarige Polzer zijn onder meer Veerpont ('Heen en weer'), Dodenrit ('Troika hier, troika daar') en Knolraap en Lof, Schorseneren en Prei.