Rico & A.R.T.

Rico & A.R.T.

Rico & A.R.T. maakten een hiphop plaat met uitsluitend reggae riddims. Dit bleek voor Rico de ultieme manier om zijn emoties kwijt te kunnen met de nodige luchtigheid, zoals we die van hem gewend zijn.

Rico begon op zijnn 11e met rappen. Sindsdien heeft hij onder meer met Opgezwolle, Opgeduveld, Fakkelbrigade, Muppetstuff, FTG, Kubus en A.R.T. vele nummers gemaakt die in de buurt van de aardbol blijven rondzwe(r)ven zodra Rico kassiewijlen is. Hij kent z'n ups en downs als het gaat om leven. De opperste downer maakte hij mee in 2012. Rico zijn redding was op dat moment het vastleggen van zijn emoties op een plaat waarvan de beats verzorgd zijn door A.R.T.

Ali Reza Tahoeni, ofwel A.R.T. is een Zwolse beatmaker, lid van de Fakkelbrigade (FTG) met ruim 10 jaar ervaring op zak. Hij maakte eerder beats voor succesvolle platen van o.a. Blaxtar, Typhoon, James en Sticks en de Fakkelbrigade. Ontspannen blijft hij eronder, het gaat hem alleen maar om het maken van tijdloze muziek. A.R.T. is A.R.T., met een geheel eigen fase, geen herhalingsoefeningen hier.

IRIE is een gevoel van gelukzaligheid, geen zorgen, geen stress. Dit staat haaks in contrast met het gevoel dat Rico had tijdens het maken van dit album. IRIE verscheen op 18 april 2014.