Exclusief Vinyl Van Rico & A.r.t. Tijdens Record Store Day 2014

Record Store Day 2014 staat alweer voor de deur: 19 april is de dag dat alle platenzaken wereldwijd in het zonnetje staan. Ook in Nederland is Record Store Day uitgegroeid tot een fenomeen onder de muziekliefhebbers. Het lijkt bijna een showcasefestival te worden met de hoeveelheid instores die worden gegeven tussen de cd- en vinylbakken van de Nederlandse speciaalzaken, en dat in combinatie met alle speciale uitgaven van nieuwe en oude releases, singles en boxsets en meer.

Uiteraard kan Top Notch niet ontbreken dit jaar. Omdat het album 'Irie' van Rico & A.R.T. een dag voor Record Store Day wordt uitgebracht, trakteren we dit jaar het RSD-publiek met een gelimiteerde 7" van het nummer 'Naaktslak' met als b-kant de albumtrack 'Ooit'. Er zijn slechts enkele exemplaren verkrijgbaar, exclusief tijdens Record Store Day 2014.

Om 'Irie' extra te vieren tijdens RSD 2014 gaan de heren Rico (Mic), A.R.T. (Beats) en Dries Bijlsma (Gitaar) een drietal instores doen door het land op 19 april. Tijdens deze instores zal niet alleen de 7" van 'Naaktslak' verkrijgbaar zijn, maar ook het album 'Irie' zelf. Zorg dat je op tijd bent en wellicht ben jij de trotse eigenaar van een gesigneerd exemplaar van Rico & A.R.T.'s album of 7". Beiden releases zullen verkrijgbaar zijn op 19 april bij (bijna) alle speciaalzaken die participeren in Record Store Day. Zet de instores in je agenda, hier kan je terecht tijdens RSD2014:

19 April 2014: Instores Rico & A.R.T. tijdens Record Store Day
12:00 uur Plato Leiden (Vrouwensteeg 4)
14:45 uur Velvet Delft (Voldersgracht 3)
17:30 uur Plato Zwolle (Klokkensteeg 14)

Na de afsluitende instore op het thuishonk in de Plato te Zwolle zullen Rico & A.R.T. zich direct verplaatsen naar de Hedon, waar diezelfde avond de releaseparty gaat plaatsvinden. Haal je kaarten nu ze er nog zijn via deze link.

Het langverwachte album ‘Irie’ verschijnt op 18 april bij Top Notch/Fakkelteitgroep. Rico bracht in 2011 samen met producer Kubus het album DMT uit. Ditmaal dook hij maandenlang samen met Fakkelteitgroep-producer A.R.T. in de studio voor een onvervalste reggaeplaat. Dit is echter geen Snoop Lion achtig uitstapje, maar een heuze zoektocht naar zichzelf en een rauw reggae-geluid. Mocht je er niet bij kunnen zijn op 19 april, pre-order dan de plaat alvast via iTunes (inclusief previews) of Bol.com!

//www.youtube.com/embed/q7EyZaHGsoo