Album ‘les Demoiselles’ Van Freez & A.r.t. Verschijnt Op 6 Juni Bij Top Notch

Op 6 juni verschijnt bij Top Notch het debuutalbum van rapper Freez en producer A.R.T. ‘Les Demoiselles’ zoals de plaat is gedoopt, wordt voorafgegaan door single ‘Loop Droom Arriveer’. De sfeervolle videoclip bij het nummer, geschoten op de Amsterdamse Wallen, is nu te zien op ons Youtube kanaal.

//www.youtube.com/embed/1QPpIoY4k2M

De titel ‘Les Demoiselles’ refereert naar het Franse straatwoord voor bordeel. Daarnaast is het een verwijzing naar het schilderij ‘Les Demoiselles d'Avignon’ van Picasso. Twee referenties die de liedjes op het album typeren. Aan de ene kant de straatkant; de verhalen over het dagelijks leven. Aan de andere kant verhaalt de plaat ook over de transitie die Freez muzikaal maakte van funk naar folk. “De eerste tracks maakten we twee jaar geleden. Ik rookte nog wiet en kwam uit de funk-periode van de 8.6ies EP. De laatste track is eind vorig jaar gemaakt en neigt misschien wel meer naar folkmuziek”, aldus Freez.

Het gehele album is geproduceerd door Fakkelteitproducer A.R.T., tevens verantwoordelijk voor ‘Irie’ met Rico en het aanstaande Typhoon album. Freez: “We werken al zeker tien jaar samen. Het was een soort ongeschreven afspraak dat mijn eerste album met hem zou zijn. Niet dat we meteen wisten dat het een album moest worden, dat is zo gegroeid.” De afgelopen twee jaar werkte Freez ook met Spinvis aan nieuwe muziek. Dit zal later het licht zien. “Hij heeft elke demo gehoord en zijn geest waard wel door deze plaat, maar onze liedjes volgen nog.”

Op 6 juni is ‘Les Demoiselles’ fysiek en digitaal verkrijgbaar en te streamen via de diverse platforms. Er zal nog een tweede videoclip bij het album verschijnen.