Henny Vrienten live

Henny Vrienten live

Drieëntwintig jaar na zijn laatste soloalbum is Henny Vrienten terug met de plaat 'En Toch...'. Met prachtige recensies, een app, ereburgerschap en fantastische release is het nu tijd voor een mooie reeks shows.

De begeleidingsband van Vrienten op 'En Toch…' is My Baby. Henny: “Hun laatste plaat is precies het geluid dat ik zocht. En dan aangevuld met mijn zoon op bas, omdat ik dat de beste bassist van Nederland vind. Daniël Lohues bewaakte de sfeer van de plaat en speelt geweldig gitaar, gelukkig ook op deze plaat."

Tourdata:

 1. Vrijdag 30 januari - TivoliVredenburg Hertz, Utrecht
 2. Zondag 1 februari - Gigant, Apeldoorn
 3. Donderdag 5 februari - P60, Amstelveen
 4. Vrijdag 6 februari - De Oosterpoort, Groningen
 5. Zondag 8 februari - Doornroosje, Nijmegen
 6. Vrijdag 13 februari - Hedon, Zwolle
 7. Zaterdag 14 februari - Gebr. De Nobel, Leiden
 8. Zondag 15 februari - Podium Victorie, Alkmaar
 9. Donderdag 19 februari - Metropool, Hengelo
 10. Zondag 22 februari - 013, Tilburg
 11. Vrijdag 6 maart - P3, Purmerend
 12. Zondag 8 maart - W2 Poppodium, Den Bosch
 13. Donderdag 12 maart - Machine 3 (i.s.m. Bibelot), Dordrecht
 14. Zaterdag 21 maart - Underground (De Kubus), Lelystad

“Ik ben gek op iTunes, Spotify, Youtube etcetera, maar mis daar wel vaak de context. Wie werkten er mee aan het album? Wat zingt iemand nou precies? Kan die hoes ook groter?" Vanaf nu is de app 'Henny Vrienten presenteert...En Toch...' te downloaden in de iTunes Store. De Android app volgt.

'En Toch...' is echt een album; één geheel met kop en staart. Daar hoort ook één platform bij waar alle video's te vinden zijn, waar je de teksten na kunt lezen terwijl je de muziek luistert, maar ook met interviews, fotografie, live-data en nog veel meer. Samen met curatoren platform Pause is deze app ontwikkeld.