Rico & Sticks naar HMH met #OpgezwolleTotNu

Rico & Sticks naar HMH met #OpgezwolleTotNu

Op 18 maart 2016 staan Rico & Sticks in de Heineken Music Hall met hun #OpgezwolleTotNu show. Dit maakten de twee zojuist bekend tijdens hun Lowlands show op de mainstage. De verkoop voor dit unieke optreden, met muziek uit de Opgezwolle-tijd tot nu, is per direct begonnen. Ticketlink: http://www.ticketmaster.nl/event/152071

A video posted by Top Notch (@topnotchnl) on

Negen jaar na de laatste Opgezwolle show op Lowlands waren Rico & Sticks vandaag terug voor de grootste hits, maar ook tracks en gastbijdragen uit tussenliggende jaren. Negen keer eerder stonden Rico & Sticks in diverse bezettingen op het festival in de polder. Maar liefst 15 projecten brachten de twee solo en samen uit.

De voorverkoop voor Rico & Sticks - #OpgezwolleTotNu in de HMH is per direct begonnen, grijp niet mis: bit.ly/opgezwollenu

Posted by Top Notch on Saturday, August 22, 2015

Met ‘Eigen Wereld’ en de Buitenwesten tour liet Opgezwolle hiphopminnend Nederland op zijn grondvesten schudden. Nadat in 2007 Opgezwolle als formatie ophield met bestaan stonden Sticks en Rico nog sporadisch samen op de planken. Bijvoorbeeld in de formatie Fakkelbrigade met James, Typhoon en producer A.R.T.. Met een top 10 album en succesvolle tour brak er een vruchtbaar post-Opgezwolle tijdperk aan. Rico zocht het met producer A.R.T. onder meer in de reggae getuige het goed ontvangen album ‘Irie’, met medewerking van Henny Vrienten. Sticks vormde samen met Jiggy Dje, Winne en producer Dokter Moon de supergroep Great Minds, die op #2 binnen kwam in de charts en de festivals onveilig maakte. Bij shows van Great Minds was Rico enkele keren als verrassing aanwezig tot groot genoegen van het publiek. De zaal ging kapot toen hits als ‘Hoedenplank’, ‘Gekke Gerrit’ en ‘Verre Oosten’ de speakers uit knalden maar hier bleef het vooralsnog bij.

Totdat het afgelopen jaar weer begon te kriebelen bij de heren wat zorgde voor een succesvolle #OpgezwolleTotNu-show in de Bitterzoet samen met A.R.T.. Dit was een dusdanig succes dat er al snel twee shows volgden, ditmaal in Zwolle. Beide shows waren binnen een uur uitverkocht en hiermee een ongekend succes. Dit smaakte naar meer want binnen no time stond Lowlands op de stoep. Exclusief stonden de heren samen met A.R.T. op dit festival. Nadeel: een heleboel liefhebbers van weleer en fans van nu hebben alsnog deze bijzondere show moeten missen. Daarbij is het ook bij de heren nog meer gaan kriebelen. Daarom nu Sticks & Rico – Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu naar de HMH!