Rico & Sticks werken aan nieuw album

Rico & Sticks werken aan nieuw album

Zojuist is de officiële This Is Rico & Sticks playlist van Spotify live gegaan. Deze playlist vol klassiekers van Rico & Sticks, Opgezwolle, zij- en soloprojecten wordt geopend met twee gloednieuwe tracks van het duo. De tracks ‘Breedbeeld Visie’ samen met Freez (geproduceerd door A.R.T. en Sticks) en ‘Hoe Meer Je Praat’ (geproduceerd door A.R.T.) zijn nu op alle digitale kanalen te vinden. Het zou natuurlijk zomaar kunnen dat je ze op 9 december live gaat horen tijdens de grote Ziggo Dome show samen met Typhoon. Voor dit optreden zijn nog kaarten verkrijgbaar.

De twee nieuwe tracks zijn tevens de bekendmaking van het nieuws dat Rico & Sticks aan een nieuw album werken. Dit wordt het eerste gezamenlijke album sinds Eigen Wereld uit 2006. Tien jaar geleden dus! Voor het nieuwe materiaal werken de twee mc’s de afgelopen tijd veel met de andere grootmeesters, de Zwolse producers A.R.T. en Kubus. Sticks: “De samenwerking met Rico voelt weer aan als in onze begindagen, maar met de ervaring van nu.”

Het begon vorig jaar in de Lowlands Alpha, kreeg een grandioos vervolg in een uitverkochte HMH en stormde de afgelopen maanden dwars door alle poppodia en festivals: Rico & Sticks - #OpgezwolleTotNu. De Zwolse mc’s staan weer samen op het podium, met diverse gasten, oud en nieuw materiaal. In de Ziggo Dome komt dat op 9 december tot een voorlopig hoogtepunt samen met goede vriend, collega en stadsgenoot Typhoon. “Dit jubileumjaar met Rico voelt als een afsluiter”, zegt Sticks. “Maar tegelijkertijd is het een nieuw begin. We zijn recent beiden voor het eerst vader geworden. Dat symboliseert voor ons een nieuw begin, we kijken dan ook uit naar een nieuw gezamenlijk album.”


Dit jaar releasten Rico & Sticks divers Opgezwolle vinyl (nog beperkt verkrijgbaar) én een carriere-omvattende boxset. Maar vanaf vandaag is het daarnaast tijd voor veel nieuws: te beginnen met ‘Breedbeeld Visie’ en ‘Hoe Meer Je Praat’. Sticks noemt de liedjes het topje van de ijsberg. “Er komt meer en meer aan en het voelt ontzettend goed!”.