Over Topnotch

Wij zijn Top Notch

Top Notch is een platenlabel, dat vooral bekend werd om zijn uitgaven van Nederlandse hiphop. Tegenwoordig geven we allerlei soorten muziek, films en boeken uit. Top Notch is in 1995 opgericht als een Nederlands hiphop-label. Door de grote hit 'Spraakwater' van Extince maakte het label gelijk grote indruk in het Nederlands muzieklandschap. Vanaf toen ging het balletje rollen: tegenwoordig is Top Notch de marktleider van de Nederlandse hiphop en een van de meest succesvolle independent labels in zowel Nederland als in België.

Top Notch brengt muziek uit van diverse populaire Nederlandse hiphopartiesten, zoals The Opposites, Sticks, SBMG, Fresku, Gers Pardoel, Opgezwolle, Sef, Duvelduvel, Lange Frans, Winne, Kubus, De Jeugd van Tegenwoordig, Ares en Kempi. Sinds een aantal jaar brengt Top Notch ook andere muziek dan alleen hiphop aan de orde, denk hierbij aan de Rotterdamse post-punkband Rats on Rafts, reggae-popzanger Damaru, hardcore-punkband Aux Raus, de Belgische chansonnier Guido Belcanto en Doe Maar's Henny Vrienten. 

Naast het uitbrengen van muziek brengt Top Notch ook boeken uit in samenwerking met uitgeverij Nijgh. Daarnaast organiseert Top Notch concerten, festival, merchandising van alle artiesten en zorgt voor productie van documentaires en films. In het verleden was Top Notch verantwoordelijk voor de productie van diverse documentaires zoals 'Buiten Westen', 'Kroonjuwelen' en 'Free Kempi'. Top Notch was tevens ook betrokken als co-producent bij de film 'Rabat' (winnaar Gouden Kalf 2011).